Beograd i Priština se moraju vratiti za “sto dijaloga”

Fonet

Sreda bi vrlo lako moglo da bude “Dan D” za rešavanje krize na severu Kosova i Metohije, pišu srpski mediji! Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, u okviru turnije po Zapadnom Balkanu, u sredu će posetiti najpre Prištinu, a potom i Beograd, gde će se sastati sa Aljbinom Kurtijem i Aleksandrom Vučićem. Istovremeno, delegacije Beograda i Prištine sastaće se u Briselu, gde će razgovarati o rešavanju napetosti na severu pokrajine.Predsednica Evropske komisije Ursula von der Lejen danas je, uoči Samita EU i zapadnog Balkana 6. oktobra, počela svoju balkansku turneju posetom Tirani gde joj je domaćin bio albanski premijer Edi Rama. Ona je tom prilikom rekla da Beograd i Priština se moraju vratiti za “sto dijaloga”, jer je porast tenzija između Srbije i /samoproglašenog/ Kosova zabrinjavajući.

“Beograd i Priština moraju se vratiti za “sto dijaloga”, jer je porast tenzija između Srbije i Kosova zabrinjavajući. I EU je izgrađena na dijalogu, a potom na osnovu ekonomskog razvoja, vodeći se međusobnim razumevanju, i pomirenjem, dovelo je do zaceljivanja rana. To je dug proces koji donosi mirnu budućnost i prosperitet” rekla je Ursula von der Lajen, predsjednik Evropske komisije.

Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi sastati sutra u Briselu. On je ocenio da „dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju „biti moguće da se obe strane dogovore” oko rešenja kako za trenutnu krizu na Kosovu tako i sveubuhvatnog rešenja o normalizaciji odnosa.

“Destabilizacija je trenutno glavni prioritet, a drugi prioritet nakon toga je povratak u situaciju da se sva otvorena pitanja rešavaju u okviru dijaloga, jer je to razlog zašto je prvi put i uspostavljen dijalog., da bismo rješavali sva otvorena pitanja, sve pritužbe i sve probleme između dve strane u okviru EU, koja olakšava dijalog kako bi se izbegli jednostrani koraci, unilateralne odluke i provokacije koje dovode do destabilizacije i napetosti kakvu gledamo posljedje dvije sedmice”, istakao je Stano.
Dok se vode preogovori oko stabilizacije odnosa, Evropska uija odustaje od proširenja članstva, bar ako je vjerovati pisanju Reutersa koji se poziva na izjave evropskih diplomata. Prema pisanju ove agencijue, Evropska unija ne može više da pruži garanciju za buduće članstvo šest balkanskih zemalja, kojima je obećano mjesto u Uniji.
Ova odluka se odnosi na Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Sjevernu Makedoniju, a razlog je upravo rasplamsavanje tenzija na granici Kosova i Srbije.

Izvor Televizija srpske dijaspore Fonet Reuters
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos