Lajen: Beograd i Priština moraju se vratiti za sto dijaloga

Arhiva

Beograd i Priština moraju se vratiti za “sto dijaloga”, jer je porast tenzija između Srbije i /samoproglašenog/ Kosova zabrinjavajući, rekla je danas u Tirani predsjednik Evropske komisije Ursula von der Lajen.

Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Albanije Edijem Ramom govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan rekla da Evropska komisija pozdravlja svaku inicijativu koja je u okviru Berlinskog procesa i unapređuje saradnju među zemljama, prenose mediji na albanskom jeziku u Prištinii.

“Ako pogledamo ekonomske performanse i produbljivanje ekonomskih odnosa, kao i zajedničko regionalno tržište, mislim da Berlinski proces gura naprijed proces integracije, kao okvir u kojem će šest zemalja regiona profitirati. Pozdravljamo svaku inicijativu koja je u okviru Berlinskog procesa i koja dovodi do saradnje. To bi trebao da bude otvoren i sveobuhvatan proces, koji produbljuje odnose među zemljama kako bi došlo do duboke integracije ekonomija”, istakla je ona.

Predsjednik Evropskog parlamenta sutra dolazi u Prištinu gdje će se, kako je najavljeno, sastati sa najvišim predstavnicima privremenih institucija na Kosovu i Metohiji.

Srbi deveti dan ne odustaju od mirnog protesta, nezadovoljni raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zamjeni registarskih tablica.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos