Popisivači od danas na terenu

Ilustracija

U Hrvatskoj danas počinje druga faza popisa stanovništva koju će sprovoditi 8.000 popisivača na terenu.

Popisivači će izaći na teren da bi do 17. oktobra popisali one koji se nisu samopopisali u prethodnoj fazi ili preuzeti kontrolnu šifru od onih koji to jesu učinili.

Kada popisivač dođe na vrata da preuzme šifru, građani će moći promijeniti neke svoje iskaze date u prvoj fazi.

Procjenjuje se da je više od 1.420.000 građana popisano u Hrvatskoj metodom samopopisivanja elektronskim putem.

Popisivači prilikom terenskog popisivanja dolaze na adrese domaćinstva, te popisuju osobe, domaćinstvo i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja.

Popisivači će imati majice i maske sa obilježjima “Popis 2021”, akreditacije i laptopove, kao i EU digitalne kovid potvrde.

Svaki popisivač zadužiće između 200 i 250 domaćinstava i mora posjetiti sve adrese koje je zadužio. Ako popisivač ne nađe osobe u stanu, odnosno domćinstvu koje treba popisati, ostavlja podatke gdje se osobe iz tog domaćinstva mogu javiti.

Državni zavod za statistiku u Hrvatskoj sprovodi popis stanovništva u dvije faze. Prva faza počela je 13. septembra, samostalnim popisivanjem stanovništva u elektroničkom sistemu “e-građani”.

Ovo je prvi digitalni popis koji se na području Hrvatske sprovodi na ovakav način, a građani su sami mogli odabrati kako se žele popisati.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos