Prijava zbog kovid propusnica

Facebook/Dosta je bilo

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneće krivičnu prijavu protiv dekana i sekretara Medicinskog fakulteta u Beogradu zbog uvođenja kovid propusnica uz pomoć kojih će studenti moći da prisustvuju praktičnom delu nastave, saopšteno je danas iz te stranke.

Kako navode iz DJB, uvođenje kovid propusnica je ne samo gruba diskriminacija studenata u pristupu obrazovanju, već i “svojevrsni napad na državno uređenje i narodnu suverenost, negirajući sve tekovine demokratije i lekarske etike”.

“Nezavisno od toga da li je neko vakscinisan ili nevakcinisan, te nezavisno od toga da li je pristalica ili protivnik ovih vakcina, niko nema pravo da se postavi iznad Narodne skupštine i suprotno Ustavu umanjuje dostignuti nivo ljudskih prava građana Srbije”, navodi se u saopštenju.

To što je ovakvu odluku donela obrazovna institucija predstavlja posebnu opasnost po buduće naraštaje, tvrde iz DJB i dodaju da to što su odluku doneli lekari, demonstrira kapitulaciju etike nad ličnim interesima i poraz struke pred profitom i propagandom.

Takođe, protiv Medicinskog fakulteta će pokrenuti postupak pred Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i Zaštitnikom građana.

Izvor Fonet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos