Razbijena balkanska kriminalna grupa, u akciji Evropola

Foto: Europol printscreen

U međunarodnoj policijskoj akciji, u koordinaciji Evropola, razbijena je balkanska grupa trgovaca kokainom i pokrenuta je istraga protiv više od 61 osumnjičenog pripadnika te kriminalne organizacije.

U združenoj akciji pripadnika policija iz Španije, Hrvatske, Srbije, Nemačke, Slovenije, BiH, SAD i Kolumbije, izvedenoj simultano na više lokacija u Evropi, slobode su lišeni pripadnici ove kriminalne organizacije, uglavnom državljani Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije, navodi se u saopštenju Evropola.

Tokom policijske akcije su zaplenjene 2,6 tona kokaina, 324 kilograma marihuane, devet luksuznih automobila i pet motocikala, kao i 612.000 evra u kešu.

Dok su se kriminalci kretali na relaciji između Španije i Južne Amerike, kako bi razrađivali detalje operacije šverca kokaina ukupne težine od preko 1,25 tona, primenjivane su posebne mere policijskog nadzora.

Istraga je ubrzana u martu ove godine, kada su čelnici ovog kriminalnog kartela otputovali u Španiju, kako bi se pripremili za dolazak pošiljke kokaina.

Reč je o dve osobe, koje je Evropol smatrao metama od velikog značaja, a koje su do tada izbegavale da lično prisustvuju sastancima, kako bi izbegle praćenje i prismotru policije.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.