Lajčak: Postignut dogovor o deeskalaciji na severu Kosmeta

Foto: Twitter Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, potvrdio je da je danas u Briselu, posle dva dana pregovora, postignut dogovor o deesakalciji i “putu napred”.

“Zahvaljujem se Besniku Besljimiju i Petru Petkoviću na spremnosti da pregovaraju i dogovore se, a za dobrobit naroda”, poručio je Lajačak sa Twitter naloga.

Lajčak je preneo i fotografiju dogovora, koja se sastoji od tri tačke.

Prvom tačkom je dogovoreno da će specijalne kosovske policijske snage, istovremneo sa srpskim barikadama sa Jarinja i Brnjaka, početi povlačenje sa Jarinja i Brnjaka 2. oktobra od 8 časova ujutru, što bi trebalo da se završi najkasnije do 16 časova istog dana.

Kfor će svoje trupe rasporediti na administrativnim prelazima pre povlačenja specijalnih jedinica i barikada i tu ostati naredne dve nedelje.

Dogovoreno je i da od 4. oktobra, od 8 časova ujutru, počne da se primenjuje režim nalepnica za registarske tablice, kao privremena mera dok se ne dođe do trajnog rešenja.

Kao treća tačka dogovora, predviđa se formiranje Radne grupe, koju će činiti predstavnici EU, koji će i predsedavati, Beograda i Prištine, a koja će raditi na trajnom rešenju za registrske tablice, a sve po EU standardima i praksama.

Prvi sastanak Grupe je zakazan za 21. oktobar u Briselu, a prvi rezultati će biti predstavljeni za šest meseci na sastanku dijaloga Beograda i Prištine na viskom političkom nivou.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos