Srbija pred čudom, direktno mesto u Ligi šampiona nikad bliže!

Foto: FK Partizan Twitter

Odlični rezultati Crvene zvezde i Partizana ove, ali i prethodnih sezona, doprineli su velikom skoku srpskog fudbala.

Već godinama pokušavaju da se domognu famoznog 15. mesta na UEFA listi, koje odvaja elitu od samih učesnika, a sad su nikad bliži tome, da Srbija ima dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2023/2024.

Trijumfi Zvezde na gostovanju Ludogorecu (1:0), odnosno Partizana nad Florom (2:0), uz ranije pobede, doprineli su da se srpski fudbal učvrsti na 12. poziciji Evrope.

Srbija je u velikoj borbi da skoči na 11. mesto, koje šampionu garantuje direktan plasman u Ligu šampiona, uz novčanu nagradu od čak 15 miliona evra.

Sa koeficijentom 28,875, Srbija diše za vratom Ukrajini (30,600) i vodiće se velika borba do kraja.

Činjenica je da Ukrajinci imaju tri predstavnika trenutno (Šahtjor i Dinamo iz Kijeva u Ligi šampiona, Zarja u Ligi konferencije), ali i da ne blistaju ove sezone, pa postoji mogućnost da ih nadmaši.

Mora da se ide korak po korak. Prvo da se osigura 15. mesto, a onda i da se Zvezdi i Partizanu “priključe” ostali timovi iz Superlige.

Takođe, vredi istaći i da 12. i 13. mesta donose velike povlastice, oličene u tome da šampion u kvalifikacije krene tek od plej-ofa, odnosno u džepu već ima sigurnu jesen u Ligi Evrope i samo jedan stepenik od elite.

Ostala tri predstavnika bi igrala za mesto u Ligi Evrope, a ne kao sada u Ligi konferencije.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos