Kako će izgledati avioni budućnosti – sa ili bez prozora?

Foto: Unsplash

Veliki virtuelni prozori, komande osetljive na dodir, hologramske tastature i još mnogo toga u avionskim kabinama budućnosti.

Od kada postoji, od 1914. godine, avio-industrija se nije mnogo menjala. Oblik i aerodinamika aviona su vremenom menjali izgled, ali unutrašnjost aviona minimalno. Uglavnom je raspored sedišta i dizajn kabina bio isti, kao i danas. Avion bez prozora, biće iznenađenje za putnike.

Inovativni sektor avijacije, s novim naprednim naučno-tehnološkim konceptom, nazvanim “The Maveric Project”, osmislila je kompanija “Rosen Aviation”.

Novi avion ima svoju kabinu, koja je komadić budućnosti. Li Klark, potpredsednik brenda je istakao da je “Maveric Project”, nastao zbog činjenice da je avio-industrija u zaostatku kad su u pitanju promene, u poređenju sa stambenim, rezidencijalnim ili automobilskim svetom.

Novi model aviona izgleda kao da je namenjen istraživanju svemira, sa futurističkom kabinom i sedištima koja deluju kao da su namenjena pilotima, a ne putnicima.

Kabina je opremljena tehnologijama koje funkcionišu bez dodira, a prostor je opremljen stanicama za bežično punjenje, kao i ambijentalnim osvetljenjem. Zastarele mehaničke prekidače, zameniće pametni senzori.

“Maverick Project” može da prikaže hologramsku tastaturu na površini stola, koja ima personalna podešavanja, potpuno je sigurna u pogledu higijene, što je važno za postpandemijski svet.

Prozori su malih dimenzija, pravougaoni, a zamenjeni su OLED displejima, koji kreiraju virtuelno okruženje koje emituje sliku neba.

“Ovaj model je savršen za poslovne letove, mada se može koristiti i za prevoz putnika u ekonomskoj klasi”, naveo je Li Klark, potpredsednik kompanije.

Izvor Nezavisne/RTS
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos