Novi Nole? Supertalentovani teniser iz Doboja izborio završni Masters u Monte Karlu!

Foto: sportnewsmagazin.com

Mladi teniser iz Doboja, Marko Maksimović, ne zadovoljava se osiguranim nastupom na završnom mastersu u Monte Karlu, na kom će učestvovati osam najboljih igrača Evrope do 16 godina, već poručuje da u Kneževinu putuje sa najvišim ambicijama.

Član Teniskog kluba Doboj je ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, jer je sjajnim rezultatima u tekućoj sezoni došao do petog mesta “rejs liste”. Osvojen turnir A kategorije u Sarajevu, te trijumfi u Zenici i rodnom Doboju, kao i polufinale u Pančevu, omogućili su mu ulazak u odabrano društvo i nastup na velikoj sceni.

– Iskren da budem, očekivao sam ovako nešto, jer sam trenirao kao nikad do sada. Išao sam od meča do meča, nizao pobede i kao nagrada je stigao nastup na mastersu. U Monte Karlu će biti najboljih osam igrača i sigurno je da neće biti lako, ali imam najviše ambicije. Cilj je da osvojim titulu i verujem da imam šansu za to, ako budem na najvišem nivou – rekao je Maksimović za “Glas Srpske”.

Zajedno sa trenerom Denisom Spahićem, sa kojim radi već punih deset godina, u Kneževinu putuje 11. oktobra, a dan kasnije će saznati ime rivala u četvrtfinalu. Potencijalni protivnici su Poljaci, Tomaš Berkita i Jakub Jedžejčak, Rus Viktor Kuznjecov, Čeh Petr Brunclik, Slovak Mihal Krajči, Slovenac Žiga Švec, te Nikola Jović iz Srbije.

– Sa većinom momaka sam igrao ranije i znam šta mogu da očekujem. Čim su među osam najboljih, znači da imaju veliki kvalitet i da nema lakog protivnika, ali sam spreman na izazov. U dobroj sam formi, svakodnevno treniram kako bih dodatno podigao nivo igre i nadam se najboljem – rekao je Maksimović.

Osim Spahića, koji je zaslužan za njegove rezultate, veliku podršku, kako moralnu i savetodavnu, tako i finansijsku, ima od porodice. Otac Rastko, koji je inače sveštenik, zbog prirode svog poziva, realno sagledava sliku.

– Nažalost, ne mogu da mu omogućim sve što mu je potrebno. Radije vučem za rukav one koji mogu da pomognu za neke ljude kojima je nažalost ugrožena egzistencija. Mi se dovijamo na razne načine, ali Bože moj, Marko je sve jači i jači, što mu je teže, on je sve bolji – zaključio je Rastko Maksimović.

Ugovor sa “Hedom”

Mnogo je primera u okruženju da najveći teret na putu do velikih rezultata, ne samo u tenisu, nego u svim individualnim sportovima, spada na porodicu. Sistemska podrška nažalost najčešće izostane.

– Imali smo sreću da je njegov talenat prepoznao “Hed”, koji mu ove sezone šalje opremu, što nam i te kako mnogo znači. Sve je naravno vrlo skupo, ali smo skromni, nemamo mogućnost da se rasipamo. Pomognu naravno i prijatelji, bez kojih ništa ne bi bilo moguće – rekao je Rastko Maksimović.

Izvor Glas Srpske
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos