Ovo su najbolji antibiotici iz prirode…

Foto: Pixabay

Antibiotska dejstva belog luka su poznata od davnina, a pored njega, postoje još neki prirodni antibiotici koji pomažu kod raznih bolesti, poput prehlade, gripa, zubobolje, raznih respiratornih infekcija.

Ovi “prirodni antibiotici” i te kako pozitivno utiču na imunitet, jačajući odbrambeni mehanizam organizma.

Pored belog luka, ovo su najmoćniji prirodni antibiotici, koje bi trebalo imati u kućnoj apoteci.

Med

Za med se zna da ima antimikrobna svojstva. Takođe, on je odličan za tretiranje upala disajnih puteva, ali i za previjanje rana. Med sadrži organske kiseline, minerale u tragovima, antimikrobna jedinjenja, vitamine C, A i beta-karoten, kao i sve minerale B-kompleksa.

Pored toga, med sadrži i visoku koncentraciju hidrogen-peroksida i mravlje kiseline, koji imaju antibakterijska svojstva.

Čajevac

Eterično ulje ove biljke, takođe ima antibakterijsko dejstvo. Pomaže kod atletskog stopala, gljivične infekcije noktiju, herpesa, svih kožnih upala, uključujući akne, rane i opekotine, kao i u lečenju tvrdih i bolnih čireva. Takođe, eterično ulje čajevca je odlično i za uklanjanje peruti.

Ipak, za razliku od drugih prirodnih antibiotika, čajevac se nikad ne sme uzimati oralno, jer može da izazove ozbiljne nuspojave, a kod primene na koži ga treba razrediti, jer može da izazove alergijsku reakciju, zato što je mnogo jak.

Žalfija i majčina dušica

Obe ove biljke imaju jaka antiseptička dejstva i najčešće se upotrebljavaju kod upala grla, uključujući i bakterijsku anginu. Oralno se mogu uzimati i za upale gornjih i donjih disajnih puteva, a kod kožnih upala se primenjuju spolja.

Žalfija se preporučuje kao tečnost za ispiranje upaljenih desni, a pomaže i kod afti, dok je majčina dušica izvanredan lek protiv kašlja, jer kod produktivnog kašlja podstiče iskašljavanje, a suvi kašalj umiruje.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos