Mercedes slavi 100 godina Majbaha

Foto: Pixabay

Mercedes ovih dana obeležava 100 godina, otkako je Majbah proizveo svoj prvi automobil.

Ovako značajan jubilej jednog auto-brenda je svakako velika stvar, pa ne čudi što je Mercedes odlučio da ga obeleži specijalnim verzijama dva modela.

U pitanju su Edition 100 varijante Mercedes-Majbaha S i GLS klase, koje donose najviše što Mercedes može da ponudi.

Već spolja je to dvobojna karoserija i to ručno farbana, a na nju se nadovezuje specijalni logo, kao i i posebno dizajnirane alu felge.

Ako izaberu GLS, kupci će dobiti AMG 4.0 V8 biturbo motor sa 558 KS i 730 Nm, koji će ogromni SUV poterati do stotke za 5 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih, elektronski limitiranih 250 km/h.

Za ljubitelje moćnih mašina je zanimljivija S klasa, jer nju pokreće slavni 6.0 V12 sa 630 KS i 1.001 Nm, motor koji je već sad ugrožena vrsta.

To je dovoljno da masivna limuzina iz stanja mirovanja do stotke stigne za svega 4,5 sekundi, pre nego što se kazaljka zaustavi na maksimalnih, fabrički ograničenih 250 km/h.

Inače, reč je o produženoj verziji luksuzne limuzine, za koju nije potrebno posebno naglašavati da je kvalitet izrade vrhunski, baš kao i opremljenost.

Recimo još i da je prvi put ova verzija dobila pogon na sve točkove.

Takođe je vredan spomena Burmester 4D surround audio-sistem, kao i sedišta sa funkcijama grejanja, ventilacije i masaže.

Cene za sada nisu poznate, ali s obzirom da standardni S680 startuje od 217.323 evra, jubilarac će koštati znatno više.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos