Okončana blokada: Prva vozila prešla preko prelaza Jarinje i Brnjak

Foto: Twitter Kosovo online

Administrativni prelazi Jarinje, na putu Leposavić-Raška i Brnjak, na putu Zubin Potok-Novi Pazar, jutros su otvoreni za saobraćaj.

Prva vozila su prešla sa obe strane tačno u 8 časova. Kontrolu administartivnih prelaza sa kosovske strane obavljaju pripadnici KPS-a, javio je dopisnik Srne.

Iz kosovske policijske službe je Srni rečeno da će saobraćaj ubrzo biti normalizovan, pošto će se na prelazima obavljati rutinska kontrola i kontrola upotrebe stikera, kojima će biti prelepljene srpske i oznake Kosova.

Kako su pojasnili, vozači automobila sa srpskim registarskim oznakama, pri ulasku na Kosovo i Metohiju, u obavezi su da nalepnicama koje dobiju na prelazima prekriju zastavu i grb Srbije, a vozači automobila sa registarskim oznakama Kosova imaju obavezu da prekriju oznake pre ulaska na teritoriju centralne Srbije.

Šef Euleksa, Lars-Gunar Vigemark, sinoć je objavio da “misija Euleksa, na zahtev kosovske policije, nastavlja da prati situaciju na severu Kosova, zajedno sa NATO-om”.

On je istakao da je situacija stabilna i da će se sistem stavljanja nalepnica na registarske oznake sa obe strane primenjivati od jutros, što će nadgledati Euleks.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak se otvaraju za saobraćaj posle petanestak dana blokade, koju je izazvala odluka Prištine da na Kosovo i Metohiju ne mogu da ulaze automobili sa srpskim registarskim oznakama.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos