U Beogradu otvoren skver Milene i Gage

Foto: Srna

U beogradskoj opštini Vračar je sinoć svečano otvoren skver Milene i Gage, posvećen istaknutom jugoslovenskom i srpskom glumačkom paru, Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

Rekonstrukcija skvera na uglu ulica Cara Nikolaja i Mileševske, završena je dve sedmice pre planiranog roka, a ukupna površina novog Skvera Milene i Gage je 859 metara kvadratnih.

Ranije je gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, rekao da su Milena Dravić i Dragan Nikolić na svojstven način obeležili filmsku i pozorišnu umetnost, a u različitim aspektima, kao par, obeležili su i jedno vreme u Beogradu.

Radojičić je najavio i postavljanje skulpture na ovom skveru na Vračaru, gde je glumački par živeo, koja će biti posvećena kultnoj emisiji “Obraz uz obraz”, koju su vodili.

Najveća srpska i jugoslovenska filmska glumica, Milena Dravić, preminula je u oktobru 2018. godine, u 79. godini u Beogradu, posle teške bolesti.

Junakinja ratnih epopeja, buntovnica crnog talasa, izuzetna u komedijama i tragedijama. Igrala je u više od stotinu filmova.

Legendarni glumac, Dragan Nikolić, preminuo je u martu 2016. godine, u 73. godini života u Beogradu, posle duge i teške bolesti.

Milena i Gaga su sahranjeni u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.