Facebook je gubio 164.000 dolara po minutu, a pad bi mogao da ga košta i titule!

Foto: Unsplash/Pixabay

Prekid u radu Facebook-a i njegovih aplikacija – Instagrama i WhatsAppa, koštala je kompaniju 164.000 dolara po minutu prihoda, dok je pad akcija izbrisao tržišnu kapitalizaciju za više od 40 milijardi dolara.

Kao što smo objavili, lično je to Marka Zakerberga koštalo otprilike 6 milijardi dolara.

Facebook je izgubio novac na više načina, kada je gigant društvenih mreža prekjuče pogođen nezapamćenim prekidom koji je trajao otprilike šest časova.

Akcije Facebooka (-4,89%) su već bile pale ranije ujutro nakon intervjua, koji je u nedelju uveče emitovan sa bivšom radnicom Franses Haugen. Ona je tvrdila da kompanija stavlja profit iznad bezbednosti kad je u pitanju govor mržnje i široko rasprostranjene dezinformacije, te da obmanjuje investitore kako se nosi sa problemima.

Zatim, otprilike u 11.40 po istočnom vremenu, Facebook je počeo da nestaje, korisnici su izgubili pristup svim svojim veb stranicama, kao i Instagramu i WhatsAppu, odnosno svojim alatima za internu komunikaciju. Više od šest časova kasnije, servisi su počeli da se vraćaju u život.

Iako se činilo da je prekid završen, posledice nisu. Evo prvih podataka o prekidu i tome koliko bi on mogao da košta:

Downdetector, koji prati slična dešavanja, objavio je da je ovaj zastoj bio bez presedana. U postu na blogu, glavni tehnološki direktor matične kompanije je rekao da je pratio više od 14 miliona izveštaja o problemima koji su proizašli iz ovog prekida.

Na osnovu prihoda kompanije Facebook iz 2020. godine od 85,97 milijardi dolara, preksinoćni haos je koštao kompaniju u proseku 163.565 dolara svakog minuta, što je otprilike 60 miliona dolara, ako se pogleda čitavih šest časova zastoja.

Dalje, akcije FB su pale za 4,9%, što znači 47,3 milijarde dolara gubitka tržišne kapitalizacije.

Osnivač i izvršni direktor, Mark Zakerberg, koji poseduje 14% udela u kompaniji, izgubio je za samo jedan dan oko 6 milijardi dolara, čime je pao sa petog mesta Forbsove liste najbogatijih ljudi.

Klub kompanija, koje vrede bilion dolara, mogle bi tako da oduzmu članstvo Facebook-u. U tu grupu, podsetimo, američki gigant je ušao zajedno sa Eplom, Majkrosoftom, Amazonom i Alfabetom.

Trenutno, procena je da vredi oko  919,79 milijardi dolara.

Izvor Nezavisne/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos