Kurc: Austrija želi datum za članstvo Zapadnog Balkana u EU

Foto: Wikimedia commons

Austrijski kancelar, Sebastijan Kurc, rekao je u Ljubljani da bi Austrija želela datum proširenja EU na region Zapadnog Balkana.

“Ako nema datuma, onda to često znači da se tempo smanjuje”, naglasio je Kurc u izjavi novinarima uoči Samita EU – Zapadni Balkan.

On je ocenio da je pozitivno što se održava Samit EU – Zapadni Balkan i što postoji privrženost Unije proširenju, a upitan o spekulacijama da predsednik Francuske, Emanuel Makron, neće promeniti čvrsti stav u vezi proširenja EU pre predsedničkih izbora, Kurc je rekao da tako nešto smatra pogrešnim pristupom.

Kurc je izrazio zadovoljstvo što se ponovo održava direktan susret s predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, podsetivši da je poslednji takav sastanak bio 2018. godine, pre pandemije.

Zahvalio je slovenačkom premijeru Janezu Janši na organizaciji skupa i istakao da postoji pozitivan razvoj na Zapadnom Balkanu kroz reforme.

“Tako, na primer, Srbija ima snažan privredni rast. Zato postoji i hitni interes da EU zauzme verodostojnu poziciju na Balkanu”, poručio je austrijski kancelar.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos