Milanović: Mi smo u EU, Srbija nije i pitanje je kad će!

Foto: Wikimedia commons

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, osvrnuo se na izjavu srpske premijerke Ane Brnabić u Mostaru, da ona nije premijerka hercegovačkih Srba, rekavši da ne sluša njene izjave ni, kako je naveo, “njene, niti ikoga od junaka doba zlog”.

“Mi smo u EU, oni nisu. Ako ovako nastave, pitanje je kad će”, rekao je Milanović, upitan da komentariše izjavu srpske premijerke u Mostaru.

Brnabićeva je prekjuče u Mostaru upitana da li je ona premijerka Srba koji žive u Hercegovini, kao što je Milanović rekao da je premijer Hrvata u BiH, odbacila to poređenje i dodala.

“Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH”, rekla je Brnabićeva.

Milanović je potom rekao da je Subotica možda bila nekad grad, u kom je živelo najviše Hrvata, Bunjevaca.

Sad, rekao je, više to nije.

“Možda će neko reći da su Bunjevci Jermeni, ali u principu su Hrvati”, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, a preneli hrvatski mediji.

“Subotica je Srbija, u Srbiji je etnički sastav drugačiji. Mi smo korektni, ali nismo bedaci. Dakle, srpska nacionalna manjina i mojom borbom i postupcima, mojim odlaskom na godišnjicu u Srbiju, ja sam to radio, jer sam mislio da ima smisao, a u Hrvatskoj sam dobijao batine. Ja idem u Grubore, Jasenovac da ne spominjem. Dođem u Oklaj, Prominu, na neka mesta gde su Hrvati ubijeni, tamo nema predstavnika iz Beograda, nema nikoga. Nismo ni mi budale”, rekao je Milanović i dodao:

“Pupovac je u nemogućoj situaciji. Neki dan je dobro reagovao kad se oglušio na onu nasilničku grešku, da se razviju srpske zastave. To je glupo, opet manipulišu narodom. Taj narod je otišao iz Hrvatske zahvaljujući Beogradu”.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.