Vlahović odbio novi ugovor, želi da napusti Fiorentinu!

Foto: Reuters

Srpski fudbalski reprezentativac, Dušan Vlahović, odbio je novi ugovor od Fiorentine, uprkos tome što bi sa platom od četiri miliona evra postao najlpaćeniji u istoriji kluba, saopštio je italijanski klub.

U saopštenju “ljubičastih”, koje je potpisao predsednik kluba Roko Komiso, ističe se da je ponuda u nekoliko navrata povećavana, da bi se prihvatili Dušanovi zahtevi, ali i pored najvećih napora, predlog novog ugovora nije prihvaćen.

“U svakom slučaju, Dušan Vlahović ima ugovor koji ga vezuje za Fiorentinu još 21 mesec i mi smo sigurni da će igrač, kao što je i do sada to činio, dati doprinos da pomogne timu u ostvarenju ciljeva, pokazujuci profesionalizam, po kom se prepoznaje od dana kada je došao u Firencu, sa potpunim poštovanjem prema navijačima”, navodi se u saopštenju.

Vlahović je u Fiorentinu stigao 2018. godine iz Partizana i na 84 prvenstvena meča je postigao 31 gol. Za njega su zainteresovani brojni klubovi, a italijanski mediji tvrde da je na “pol poziciji” Juventus.

Fiorentina je, dakle, digla ruke od srpskog golgetera, Dušana Vlahovića.

Mesecima unazad je italijanski klub pokušavao da produži ugovor sa najboljim strelcem, dogovor je bio blizu u jednom trenutku, ali je Vlahović ipak rekao “ne”.

Dobio je rekordan ugovor u istoriji kluba, vredan 40 miliona evra bruto, na pet godina, ali ga je Srbin odbacio zbog – Juventusa i ”Viola” se pomirila sa činjenicom da ga neće zadržati na duže staze.

Kako sadašnje obaveze Vlahovića prema “ljubičastima” ističu u junu 2023. godine, sledeća zima i naredno leto će biti pravi trenutak za odlazak mladog napadača, prenosi B92.

Letos je Viola odbila Atletiko Madrid i Totenhem, tačnije ponude od 60 miliona evra, ali se sada situacija menja.

Moraće da sasluša nove. Pre svih Juventusa, koji je već spremio dva plana kako bi došao do potpisa srpskog fudbalera.

Izvor Nezavisne/B92/Glas Srpske/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.