Zverev o istrazi protiv njega: Želeo sam ovo!

Foto: Reuters

Nemački teniser, Aleksander Zverev, oglasio se povodom odluke ATP-a da protiv njega pokrene istragu.

U pitanju su optužbe za fizičko i psihičko nasilje, kako je rekla njegova bivša devojka, Olga Šaripova.

Zverev je negirao krivicu i istakao da je istraga upravo ono što je želeo.

“Uvek sam u potpunosti podržavao stavove ATP-a o porodičnom nasilju. Štaviše, pozdravljam istragu koju je ATP pokrenuo. Mesecima sam tražio od ATP-a da to uradi, želeo sam nezavisnu istragu”, rekao je Zverev.

Izneo je i dodatne detalje u vezi s ovim slučajem.

“Kategorički odbacujem sve optužbe. Pokrenuli smo preliminarnu zabranu protiv izdavača i novinara, zbog lažnih i zlonamernih navoda i optužbi. I pored toga, svesno su i izdavač i novinar kršili naredbu suda, jer su odbili da povuku tekst i nastavili su da ga objavljuju na društvenim mrežama iznova i iznova. Moji advokati se bave daljim koracima po tom pitanju”, zaključio je Zverev.

Bivša devojka Saše Zvereva, Olga Šaripova, pre nekoliko meseci je optužila Nemca da ju je udarao glavom o zid i davio jastukom, pre nego što je bosonoga uspela da pobegne u strahu za život.

Pojašnjavajući odluku da iznese ove optužbe, Šaripova je u razgovoru za američke medije rekla da to ne radi zbog Zvereva, nego kako bi podstakla žrtve nasilja da progovore.

“Mnoge devojke u ovoj situaciji ćute. Želela sam da pokažem da nije teško progovoriti o nasilju. Znate da govorite istinu, da niste loša osoba i da niste to zaslužile”, rekla je Olga Šaripova.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.