Dan žalosti u Aleksincu, zbog smrti porodice Ðokić

Foto: Facebook

Na teritoriji opštine Aleksinac je danas Dan žalosti, koji je predsednik opštine Dalibor Radičević proglasio povodom tragedije, u kojoj su živote izgubili članovi porodice Ðokić.

Kako se navodi na sajtu Opštine Aleksinac, organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastavu Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

U obrazovnim ustanovama, Dan žalosti se obeležava minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja se prilagođava Danu žalosti.

Dan žalosti u sportskim halama, stadionima i igralištima se obeležava spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Srbije i zastava sportskih klubova.

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima.

Tela tročlane porodice Ðokić – Gorana, Gordane i njihove kćerke Lidije, pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, sela u opštini Aleksinac, nakon višednevne potrage.

Odbukcijom njihovih tela je utvrđeno da su ubijeni iz vatrenog oružja, izjavio je nedavno pomoćnik direktora Zavoda za sudsku medicinu, Miodrag Zdravković.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos