Predstavljena sabrana dela Alekse Šantića

foto wikimedia commons

U okviru kulturne manifestacije 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru u Mostaru predstavljena su Sabrana djela Alekse Šantića u kojim su do sada neobjavljene Šantićeve pjesme.
Sveštenik Radivoje Krulj rekao je sinoć da su Sabrana djela Alekse Šantića sveobuhvatno i hvale vrijedno djelo u kojem su sabrane sve Šantićeve pjesme, pripovijetke, drame, pisma.

“Prije 20 godina čitao sam Sabrana djela Alekse Šantića u izdanju `Svjetlosti` iz Sarajeva iz 1972. godine gdje su sabrane pjesme, drame i pisma, a naša `Prosvjeta` i `Dob` iz Gacka otišli su korak dalje i objavili do sada neobjavljene Šantićeve pjesme koje su u bile u njegovom rukopisu”, rekao je Krulj.

On je dodao da se u tri knjige nalazi 697 Šantićevih pjesama, devet pripovijetki, pet drama, pisma, mišljenje njegovih savremenika i književnih kritičara od Bogdana Popovića, Jovana Dučića do Isidore Sekulić i Vladimira Ćorovića.

“Aleksa Šantić je moja najveća inspiracija iz svijeta svjetovnjaka, u svakom smislu, porodičnom, crkvenom, kulturnom. U obnovi Mostara i ove zajednice Aleksa Šantiće je vodilja”, naveo je Krulj.

Predsjednik Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Mostaru Sanja Bjelica Šagovnović navela je da je “Prosvjeta” ove godine zajedno sa Društvom za očuvanje baštine “Dob” objavila Sabrana djela Alekse Šantića kako bi Šantić ponovo bio dostupan široj publici.

“Šantić se uvijek iznova može čitati i mi nastojimo da ga vratimo i aktuelizujemo i kroz knjige i kroz manifestacije koje organizujemo, te približimo i novim generacijama”, rekla je Šagovnovićeva.

Ona je dodala da će na 102. Šantićevim večerima biti predstaljena još jedna knjiga posvećena Šantiću “Aleksa Šantića – Stripovijetke”, koja će biti promovisana sutra u 11.00 časova u Vladičanskom dvoru.

Publika je sinoć u okviru Šantićeve večeri poezije uživala u nastupu trija iz Banjaluke Jovanka Roćenović – vilona, Vesna Milutinović – gitara i Ozrenka Bjelobrk Babić – vokal, te u muzičko-poetskom kolažu Gorana Duke i Milice Gordić iz Nevesinja.

Izvor srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos