Rama: Priznanje Kosova poslednje poglavlje istorije raspada

foto wikimedia commons

Premijer Albanije Edi Rama ocijenio je da je priznanje tzv. Kosova kao suverene države nezavisne od Srbije posljednje poglavlje bolne istorije raspada Jugoslavije.

On je u intervjuu španskoj televiziji RTE rekao da se u “mirovnom procesu” očekuje da će ponekad biti tenzija, kao što je to bio slučaj na prelazima na Jarinju i Brnjaku.

“Tenzije su dio tog procesa. Ne možemo očekivati da će se mirovni proces odvijati glatko i bez tenzija. Ovdje je dobra vijest da se tenzije javljaju i nestaju, jer obe strane ipak komuniciraju i pokušavaju da pronađu potrebna rješenja za ljude”, ocijenio je Rama i dodao da više nije kao u prošlosti.

On je naveo da je velika razlika, jer postoji regionalna saradnja, sa brojnim sastancima, putovanjima, samitima svih vrsta, kazao je Rama, prenosi Koha.

“Svakako da je Kosovo posljednji problem, još uvijek otvoren i neriješen raspadom Jugoslavije i bez sumnje je priznanje Kosova kao suverene države nezavisne od Srbije posljednje poglavlje bolne istorije raspada Jugoslavije”, smatra Rama.

On je ocijenio da to što Španija nije priznala nezavisnost Kosova ima veze sa njenim unutrašnjim problemima, a ne zato što ima problema sa Albancima ili samim Kosovom.

“Vrlo dobro znamo da stav Španije nema nikakve veze sa bilo kojim problemom vezanim za Albance ili sa samim Kosovom, već ima veze sa istorijom i njenim unutrašnjim problemima. Ovdje moramo biti vrlo jasni, jer nema mogućeg poređenja između unutrašnjih problema Španije, vezanih za nezavisne ili separatističke pokrete i odvajanja Kosova od Srbije”, smatra Rama.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos