Potpisan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji

foto instagram screenshot

U Beogradu je danas potpisan Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Azerbejdžana.
Sporazum su na Beogradskom sajmu, gdje će sutra zvanično biti otvoren 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner”, potpisali ministri odbrane Srbije Nebojša Stefanović i Azerbejdžana general-pukovnik Madat Gulijev.

Stefanović je ocijenio da su odnosi dvije države izuzetni.

“Stupanjem Sporazuma na snagu stvara se pravni okvir za saradnju dva ministarstva u vojno-ekonomskoj i vojno-tehničkoj sferi kroz realizaciju projekata u zajedničkom interesu”, rekao je Stefanović i izrazio nadu da će ubrzo biti vidljivi dobri rezultati ove posjete.

Ministar Madat Gulijev ocijenio je da će Sporazum ojačati saradnju dvije zemlje i da će zajedno odgovoriti na sve izazove.

On je rekao, između ostalog, da predsjednici dvije države gaje bliske veze i podržavaju se u svemu te naglasio da Azerbejdžan podržava integritet Srbije.

“Mi uvijek podržavamo i volimo mir. Uvijek se kaže da, ukoliko želite mir, morate se pripremiti i biti spremni za rat”, rekao je Gulijev.

Gulijev je rekao da Srbiji želi napredak i svako dobro i dodao da će u svakom izazovu biti uz Srbiju.

Međunarodni sajam “Partner 2021”, čiji se izlagači okupljaju od danas, biće zvanično otvoren sutra i trajaća do 14. oktobra.

 

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.