Tužba protiv Bolsonara pred MKS

foto wikimedia commons

Protiv brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara podnesena je tužba za “zločin protiv čovječnosti” pred Međunarodnim krivičnim sudom /MKS/, zbog njegove navodne uloge u uništenju Amazonije i to je prvi slučaj povezivanja sječe šuma sa gubitkom ljudskih života.
Emisija gasova, koji izazivaju efekat staklne bašte, od spaljivanja i poljoprivrede industrijskih razmjera u Amazoniji mnogo je viša nego one na godišnjem nivou iz Italije i Španije. Uništavanje šuma u regonu već sad oslobađa više ugljen-dioksida nego što Amazon može da apsorbuje.

Austrijska Organizacija za ekološku pravdu “Ustanimo svi” /Allrise/ podnijela je tužbu sudu u Hagu i oni traže pokretanje praavne procedure protiv Bolsonara i njegove administracije zbog postupaka koji su direktno povezani sa negativnim uticajem klimatskih promjena širom svijeta.

Brazilski lider optužen je da vodi obimnu kampanju koja je rezultirala ubistvima aktivista pokreta za zaštitu ekologije i ugrožava globalno stanovništvo kroz emisije izazvane sječom šume.

Aktivisti optužuju Bolsonara da je odgovoran za godišnje uništenje oko 4.000 kilometara kvadratnih prašuma i da su stope uništenja šuma povećane za oko 88 odsto od kako je on stupio na dužnost predsjednika 1. januara 2019. godine.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos