Nemačka: Pepeo neonaciste pohranili u grob jevrejskog učitelja

Foto: Twitter printscreen

Na berlinskom groblju, u grobno mesto jevrejskog učitelja, pohranjen je pepeo prominentnog neonaciste, koji je negirao Holokaust.

Četrdesetosmogodišnji neonacistički aktivista, Henri Hofenmajer, sahranjen je prošlog petka na groblju Stansdorf, u okviru ceremonije kojoj su prisustvovali omraženi desničarski ekstremisti, poput Horsta Malera, jednog od osnivača Bader Majnhof grupe, a sada istaknuti neonacista.

Hofenmajer je stekao status mučenika u nemačkim desničarskim krugovima, nakon što je dobio zatvorsku kaznu zbog serije antisemitskih pisama, u kojima je opisivao Holokaust kao laž.

Ono što je problem kod samog čina sahrane, jeste što se na fotografijama vidi da je urna sa ostacima Hofenmajera pohranjena u raku ispred nadgrobnog spomenika Maksa Fridlendera, jevrejskog profesora muzike, koji je preminuo od šloga 1934. godine.

Tokom sahrane, Fridlenderov nadgrobni spomenik je pokriven crnim čaršavom i znakom sa Hofenmajerovim imenom i citatom iz Jevanđelja po Jovanu: “I saznaćete istinu i istina će vas osloboditi.”

Biskup lokalne crkve je rekao da ispituju okolnosti pod kojima se takva užasna greška desila, kao i da postoje tvrdnje da je to zapravo bila i namera desničara.

Evangelistička crkva, koja vodi brigu o groblju površine 200 hektara, kaže da je pre nekog vremena grobno mesto ispražnjeno i da su Fridlenderovi kremirani ostaci odstranjeni, što je uobičajena praksa sa grobnicama čiji zakup nije obnovljen 20 godina.

Njegova nadgrobna ploča, međutim, ostavljena je da stoji, jer je proglašena kulturnim spomenikom.

Izvor Nezavisne/RTS
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos