Preminuo legendarni košarkaš Partizana, Dragutin Miško Čermak

Foto: KK Partizan Twitter

Legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije SFR Jugoslavije, Dragutin Miško Čermak, preminuo je juče, 12. oktobra, u rodnom Beogradu, na svoj 77. rođendan, saopštili su crno-beli.

Član čuvene generacije reprezentacije Jugoslavije, koja je 1970. godine postala prvak sveta u Ljubljani, košarku je počeo da igra u Radničkom iz Beograda, odakle je 1969. godine prešao u Partizan.

U redovima crno-belih, Čermak je bio jedan od najboljih igrača sve do 1973. godine.

Igrao je u generaciji sa Farčićem, Latifićem, Zečevićem, Beravsom, Todorićem, Kićanovićem, Dalipagićem i drugim asovima.

Iz Partizana, Čermak je otišao u holandski Donar, zatim Lijež i potom ponovo u beogradski Radnički.

Kao trener, Dragutin Čermak je od 1980. godine radio u Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Jordanu i Alžiru.

Od 1968. do 1972. godine, Čermak je nosio plavi dres reprezentacije SFR Jugoslavije, sa kojom je 1970. godine u Ljubljani postao šampion sveta. U Meksiku, 1968. godine, Čermak je postao olimpijski vicešampion, a 1969. i 1971. godine je bio deo plavog tima koji je dva puta osvajao srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

Sahrana Dragutina Miška Čermaka će biti u ponedeljak, 18.oktobra, na Novom groblju u Beogradu. Opelo će početi u 12 časova.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos