Ferštapen upozorava: Mercedes je brži!

Foto: Wikipedia commons

Maks Ferštapen je drugim mestom u Turskoj vratio lidersku poziciju u šampionatu, ali Holanđanin upozorava da je Mercedes trenutno brži.

Vozač Red Bula je ponovo preuzeo vodeći poziciju u prvenstvu, nakon što je na Velikoj nagradi Turske osvojio drugo mesto, dok je njegov glavni konkurent, Luis Hamilton, bio peti.

Ovakav rasplet događaja na Istanbul parku nam donosi rezultat 262,5:256,5 u bodovima za Holanđanina protiv sedmostrukog svetskog prvaka, a do kraja tekuće sezone je ostalo još samo šest trka.

Međutim, pored toga što je vratio lidersku poziciju, holandski vozač ima razloga za brigu. Mercedes je pokazao snažne performanse  u Turskoj. Startujući sa druge pozicije, Ferštapen ni u jednom momentu nije bio u stanju da napadne pobednika – Valterija Botasa.

Red Bulov vozač kaže da je Mercedes trenutno ispred njih i da su brži. Pojašnjava da, iako su u vrhu, moraju sve pregledati, kako bi uvideli zašto u Turskoj nisu bili konkurentni.

“Mercedes je trenutno brži, barem ovog vikenda. Mi sa druge strane nismo uspeli da postavimo sve delove slagalice na pravo mesto. Čini se da Mercedes ima brži bolid, čak i na vlažnoj stazi”, kaže Ferštapen.

“Moramo doći do saznanja zašto nismo bili toliko konkurentni, iako smo opet ispred u poretku vozača, neće biti lako tokom preostalih šest vikenda”, dodao je.

“Imamo zaista jaku godinu – bilo da budem prvi ili drugi na kraju sezone, to se za mene ne menja mnogo, jer uvek dajem sve od sebe. Nadam se da će to biti dovoljno da budem svetski prvak nakon poslednje trke. Ali, ako to nije dovoljno, neću izgubiti san zbog toga”, pojašnjava on.

“Kad pomislim na činjenicu da u Turskoj nismo bili baš na istom nivou kao Mercedes što se tiče brzine, onda zaista možemo biti zadovoljni drugim i trećim mestom”.

Izvor Nezavisne/F1RacingBIH
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos