Folksvagen razmatra otpuštanje 30.000 radnika!

Foto: Pixabay

Kompanija Folksvagen razmatra otpuštanje do 30.000 radnika, kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost sa igračima poput “Tesle”, piše danas list “Handelsblat”.

List se poziva na prezentaciju izvršnog direktora kompanije, Herberta Disa.

“Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu, s obzirom na nove učesnike na tržištu”, rekao je portparol kompanije Mihael Manske, dodajući da je rasprava o tome u toku i da već postoji mnogo dobrih ideja, ali da još nema konkretnih scenarija.

Portparol Folksvagenovog radničkog veća je istakao da je on, iako neće komentarisati spekulacije o tome da li je Dis zaista to rekao, ocenio da je “ukidanje 30.000 radnih mesta apsurdno i neosnovano”.

Folksvagen takođe, razmatra uključivanje svojih poslova punjenja automobila i energije, pored postojećih IPO planova /Incijalna javna ponuda/ za svoje odeljenje akumulatora /baterija/, izjavio je glavni direktor za tehnologiju, Tomas Šmal, za magazin “Menadžer”.

Šmal je naglasio da još ništa nije odlučeno i da će verovatno proći dve godine, pre nego što se nove kompanije osnuju i budu spremne za berzu.

“Takođe, moramo razmišljati u smislu celokupnih sistema”, napomenuo je Šmal, misleći na “Teslin” kompleks, po sistemu “sve na jednom mestu” sa sopstvenom mrežom za punjenje, solarne sisteme za zelenu električnu energiju i polise osiguranja automobila.

Tesla proizvodi svoj automobil “Model tri” za 10 časova, dok je Folksvagenu potrebno 30 časova da napravi “ID.3”.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos