Ona je oživela glas Silvane Armenulić: Najteže je bilo da zvučim tužno i setno

Foto: Instagram

Pevačica Suzana Branković, koja u filmu “Toma” izvodi numere pokojne muzičke legende Silvane Armenulić, kaže da je jedva zadržavala suze, dok je pred publikom pevala pesmu “Ponoć”.

Nije mnogo puta u životu slušala sevdalinke, a do momenta kada joj je ponuđen angažman, pevala je samo nekoliko Silvaninih pesama na proslavama, priča nam profesorka pevanja i nekadašnja članica benda “Beauty queens”.

“To je bio izazov. Trebalo je da otpevam nešto od Silvane i pošaljem snimak. U tom trenutku sam preslušavala njene pesme, kako bih mogla da dobijem tu boju. Pošto sam profesor pevanja u školi, mogu da prepoznam tehničke stvari. Ali, bilo je najteže da zvučim tužno i setno”, iskrena je Suzana Branković.

Pesma iz filma “Ponoć”, nije postojala u izvođenju Silvane Armenulić, Suzani je, stoga izazov bio da se potrudi da njena interpretacija bude u duhu legendarne Silvane.

“Otpevali smo je Aco Pejović i ja na premijeri filma u Nišu. Jedva sam se uzdržavala da ne zaplačem. Publika je posle prvog slušanja zapamtila refren, bilo je nestvarno”, ispričala je Suzana za B92, a na pitanje da li je plakala dok je gledala film, odgovorila je: “Jesam, kao kiša”.

Inače, omiljena Silvanina pesma joj je – “Ah, što ćemo ljubav kriti”, iako je po prirodi ipak vesela osoba i ne obraća mnogo pažnje na reči pesme, koliko na samo izvođenje.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.