Srbija: Prijava protiv lekara koji kažu pacijentu da se ne treba vakcinisati!

Foto: Tanjug

Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, kad neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, izjavio je ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar.

On je rekao da će u tom slučaju lekar ići na Sud časti pri Lekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda “verovatno izgubiti licencu”.

“To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno”, rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Lončar je ukazao da u Srbiji ima dosta dece zaražene virusom korona i da taj broj raste iz minuta u minut.

On je dodao da trenutno nema ni porodice, ni škole, gde neko dete nije pozitivno na virus korona.

Lončar je naveo da deca bolje podnose ovu infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali da mlađi takođe mogu da prenesu zarazu starijima.

Što se tiče odraslih zaraženih, on je rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gde ne padaju brojevi novoobolelih.

On je napomenuo da veliki broj ljudi, koji nisu kovid pozitivni, trpe, čekajući da dođu do lekara i dodao da je jedino rešenje u masovnoj vakcinaciji.

Lončar je danas u Univerzitetskoj dečjoj klinici “Tiršova”, razgovarao sa Martinom Kostolnijem, svetski poznatim kardiohirurgom iz Londona, koji je prethodnih dana, zajedno sa srpskim kolegama, obavio tri operacije u toj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos