- promo -

Svetu “preti” nestašica iPhonea

Foto: Unsplash

Američka kompanija Apple, neće dostići cilj proizvodnje svoj novog iPhone 13 pametnog telefona, pre Božićnih i novogodišnjih praznika, zbog svetske nestašice čipova.

Elektronski gigant je predvideo prozvodnju od 90 miliona iPhone uređaja do kraja godine, ali će morati da se zadovolji sa 80 miliona, pošto njegovi snabdevači, Broadcom i Texas instruments, ne mogu da odgovore tražnji, navodi se u članku agencije Bloomberg.

Apple je sredinom septembra predstavio novu seriju pametnih telefona, koji uključuju četiri modela od verzije iPhone 13 Mini, po početnoj ceni od 700 dolara, do iPhone 13 Pro Max po početnoj ceni od 1.100 dolara.

Prema tvrdnjama analitičara, potražnja za iPhone 13 telefonima je velika u svetu, posebno u Kini i u SAD, pa će Apple-u nedostajati najmanje pet miliona komada za sezonu praznika, ako se tražnja nastavi ovim tempom.

Šef Apple-a, Tim Kuk, prilikom objavljivanja kvartalnih rezultata kompanije krajem jula, rekao je da očekuje veća ograničenja u snabdevanju za taj kvartal nego za prethodna tri meseca.

On je podsetio da ograničenja imaju i druge kompanije u tom sektoru i da ona nisu samo svojstvena za Apple, precizirajući da deo problema leži i u tome što je potražnja znatno veća od onoga što je kompanija prognozirala, piše Telegraf.

Izvor Nezavisne/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos