Poplave i klizišta širom Grčke odnijele i prvu žrtvu

Foto: Twitter/screenshot

Jaka kiša izazvala je rast vodostaja rijeka, što je dovelo do poplava na putevima i u naseljima širom Grčke i to u mnogim dijelovima koji se još oporavljaju od šumskih požara.

Grčki pastir (70), koji je nestao tokom jučerašnjeg nevremena u blizini sela na jugu ostrva Evije, pronađen je danas mrtav, saopštila je vatrogasna služba.

Ukupno 20 vatrogasaca sa sedam vozila, tim Posebne jedinice za katastrofe (EMAK) i helikopter učestvovali su danas u potrazi, prenosi Katimerini.

Prema saopštenju za javnost, muškarac je pronađen bez svijesti u koritu rijeke na južnom dijelu Evije, a navodi se da je on u četvrtak pozvao hitnu pomoć i rekao da se nalazi na pašnjaku u opštini Haristos okružen vodom iz nabujale rijeke.

Jaka oluja pogodila je juče Grčku, a stotine domova poplavljeno je u Atini, dok su na Eviji evakuisani stanovnici.

Nabujale rijeke poplavile su kuće na ostrvu Krf na zapadu Grčke gdje se utopio veliki broj domaćih životinja, dok su klizišta blokirala puteve.

Škole i državne službe zatvorene su danas u Atini a privatne firme su preporučile rad od kuće.

Solun: Autobus sa radnicima upao u rupu na putu
Autobus koji je prevozio radnike naftne rafinerije u Solunu, upao je danas u rupu na putu, koji su podlokale obilne kiše, ali niko nije povrijeđen, saopštile su vlasti.

U trenutku nesreće u autobusu je bilo 15 osoba, prenosi AP.

Obilne kiše izazvale su poplave u Atini i drugim delovima Grčke, a zbog oluje brojni putevi su zatvoreni.

Izvor nezavisne.com
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos