Angela Merkel kod Erdoana, u oproštajnoj poseti Turskoj

Foto: Wikimedia commons

Nemačka kancelarka, Angela Merkel, doputovala je u oproštajnu posetu Turskoj i na razgovore sa predsednikom, Redžepom Taipom Erdoanom.

U izveštaju AP-a se navodi da su Merkelova i Erdoan evropski lideri, koji su najduže na vlasti.

Predsednik Turske je izjavio da je u posetu došla njegova “draga prijateljica” Angela Merkel, koja je dala veliki doprinos kreiranju sporazuma o izbeglicama između EU i Turske i najavio da će Ankara nastojati da održi dobru saradnju i s novom nemačkom Vladom.

“Nadam se da će se uspešna saradnja, koju smo imali sa Angelom Merkel, nastaviti i za vreme mandata nove Vlade Nemačke”, rekao je Erdoan na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Uprkos neslaganjima oko određenih pitanja, dijalog s Merkelovom je pomogao u rešavanju raznih pitanja, među kojima su proces pristupanja Turske EU i izbeglička kriza, podsetio je Erdoan i zahvalio njemačkoj kancelarki na “istinskim naporima”, koje je uložila u rešavanje bilateralnih i regionalnih pitanja, posebno krize u Siriji.

Merkelova je izrazila očekivanje da će nova Vlada u Berlinu nastaviti da radi na geostrateškoj saradnji sa Turskom, premda, kako je rekla, dosadašnji rezultati Turske u sferi ljudskih prava i sloboda pojedinca i dalje ostaju kamen spoticanja.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos