Ðukanović: Vlada Crne Gore je pešadija velikosrpskog nacionalizma

Foto: N1

U organizaciji Atlantskog saveza, u Crnoj Gori je počeo 2BS forum, na kom je predsednik Milo Ðukanović rekao da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kad sa partnerskih adresa stignu oskudne poruke, koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive.

Prema njegovim rečima, to daje krila “uspavanom nacionalizmu iz ’95. godine, koji nikad nije odustao, uz poruku da je Crna Gora postala nezavisna da bi bila članica Evropske unije i NATO-a”.

“Danas prisustvujemo hibridnom ratu protiv Zapada i Evrope, a Crna Gora već par godina probija uši upozoravajući na to. Zapadni Balkan je podoban teren, zato što Rusija ovde računa na proruske sentimente”, naveo je crnogorski predsednik.

Govoreći o nedostatku interesovanja Evrope, Ðukanović dodaje i da je kineski kaptital u gradnji crnogorskog autoputa, posledica upravo toga što sa evropskih adresa nije bilo podrške za taj projekat.

“Dok EU to shvati, život ne može da stane. Mi moramo da se razvijamo i onda dolaze drugi. Naš izbor je EU i NATO”, rekao je Ðukanović i dodao da je očigledno “da sad neki pokušavaju da urade ono što nisu uspeli ranih devedesetih”.

Vidimo, rekao je Ðukanović, da se vraćaju na ideju, da bi na Zapadnom Balkanu trebalo napraviti tri homogene, odvojene i uvećane države, što bi trebalo da se dogodi na štetu Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Govoreći o aktuelnoj Vladi Crne Gore, Ðukanović je rekao da su “oni zapravo pešadija velikosrpskog nacionalizma”.

“Manji potok se uliva u veći i zato strategiju državne politike ne može određivati manja, nego veća koalicija. Vlada je nefunkcionalna i treba je smeniti, jer je njen mandat propadanje Crne Gore. Izlaz vidim kroz bolje razumevanje proevropskih snaga, a iz ovakvog stanja se jedino izlazi kroz nove izbore”, rekao je Ðukanović.

Kad je reč o podelama, Ðukanović smatra da su sva politička savremena društva podeljena, počev od američkog.

Govoreći o događajima na Cetinju, Ðukanović je rekao da je pogrešna percepcija da je postojao sukob između države i Crkve.

“Ovde nije reč o ugroženosti vere, već o zloupotrebi Crkve, kao jedinog preostalog mehanizma velikosrpske politike”, rekao je Ðukanović, a preneo podgorički portal Dan.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos