Mesto bubuljice na licu mnogo govori o zdravlju

Foto: Pixabay

Prema učenju tradicionalne kineske medicine, lice je prozor zdravlja. Čelo, nos, brada, desni i levi obraz – pet su zona koje daju naznake šta se događa u organizmu.

Naše telo govori jedinstvenim jezikom o neuravnoteženosti koja se događa u organizmu, a lice pruža mnoge informacije o tome. Svaka zona lica je refleksija pet elemenata u prirodi i čoveku – vatre, zemlje, vode, metala i drveta.

Budući da svaki element odgovara određenim organima, naše lice šalje vidljive signale koji mogu reći šta se događa u telu.

Lekari znaju da ih čitaju i tumače promene na telu, ali to možete i sami, ukoliko znate šta bi trebali da radite.

Čelo

Prema drevnoj kineskoj medicini, lice se deli na zone na kojima se može očitati delovanje pojedinih organa. Čelo se povezuje sa probavnim sistemom. Bubuljice mogu biti posledica nepravilnog rada tankog creva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti.

Stoga se preporučuje da uravnotežite ishranu, smanjite unos masti i pijete više tečnosti. Osim na probleme sa probavom, akne na čelu mogu ukazivati na dehidrataciju organizma.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom delu mogu biti znak visokog krvnog pritiska. U tom slučaju se preporučuje da se smanji unos nezdravih masti i zamenite ih omega-3 masnim kiselinama, kao i da u ishranu uključite više povrća i voća.

Brada

Brada otkriva stanje želuca, pa akne na tom delu mogu biti posledica prekomernog unosa mlečnih proizvoda i masne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crevom.

Desni obraz

Ova zona lica se odnosi na pluća, gornje disajne puteve i debelo crevo. Problemi s plućima i debelim crevom se oslikavaju kao problemi sa kožom u ovom predelu.

Levi obraz

Levi obraz je povezan sa jetrom i žuči. Ispucali kapilari i crvenilo mogu da znače upalu ili postojanje toksina u jetri, a crvenilo i osip su često znak visokog krvnog pritiska.

Akne, bubuljice, svrab i suvoća kože levog obraza mogu da otkriju emocionalne probleme, kao što su bes i depresija.

Izvor Nezavisne/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos