Reno namerava da smanji broj zaposlenih

Foto: Pixabay

Reno je podlegao globalnom problemu nedostatka poluprovodnika. Novi automobili ne mogu imati opremu koju je predložio proizvođač. Proizvođač će takođe otpustiti radnike i smanjiti proizvodnju automobila.

Zbog problema s proizvodnjom automobila, francuski proizvođač namerava da smanji broj zaposlenih u fabrici u Sloveniji. Renoova slovenačka filijala, Revoz, zapošljava oko 2.400 ljudi, a sad želi da otpusti 350. To će rezultirati smanjenjem radne snage za 14,5 odsto. Naravno, to je povezano s krizom na tržištu poluprovodnika.

Sada je dnevna proizvodnja firme u Sloveniji 650, a od novembra će biti smanjena na 490 automobila. Osim toga, proizvođač očekuje da će do kraja godine moći da proizvede 105 000 vozila. Prošle godine je fabrika proizvela 140 hiljada automobila. Tamo su sklapani Renault Clio, Twingo i Smart Forfour.

Poluprovodnici nisu jedini problem. Francuzi neće instalirati sistem automatskog kočenja na svoje modele u nekim nivoima opreme modela Clio, Captur i Zoe. Razlog su nestašice kod dobavljača – Boscha. Sistem kočenja u nuždi je opstao na višim paketima opreme Captura (Initiale Paris i RS Line).

Nažalost, u neke verzije modela Clio i Captur takođe neće biti moguće instalirati paket Easy Drive, uključujući adaptivni tempomat, nadzor mrtvog ugla i grejani upravljač.

Pre toga, Reno nije ugradio električna ogledala na neke verzije Arkana, Clia i Capture. Iako će se u ove opcije naknadno instalirati u ovlašćenim servisima.

Francuzi traže uštedu

Zbog problema sa korona virusom i rada na daljinu mnogih zaposlenih glavne filijale, direkcija je odlučila da promeni sedište. Od septembra, menadžeri i pomoćno osoblje rade dva ili tri dana sedmično od kuće, pa više nema potrebe za velikom zaradom koju imaju.

Zato se planira preseljenje u novo sedište, koje se nalazi u predgrađu Pariza i koje bi trebalo da bude spremno 2025. godine. Ovo je deo strategije za uštedu dve milijarde evra.

Izvor Nezavisne/automobili.ba
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos