Superliga nije propala: Takmičenje sa novim konceptom?

Foto: Telegraf.rs

Organizatori fudbalske Superlige, čiji je koncept propao pod pritiskom javnosti ovog proleća, još nisu odustali od želje za pokretanjem tog takmičenja.

Agencija DPA je imala uvid u dokument koji kritikuje trenutni oblik Lige šampiona pod pokroviteljstvom Evropske fudbalske unije (UEFA). Nemački list, Frankfurter Algemajne Cajtung, piše o promenama u konceptu takmičenja Superlige, kao alternativi UEFA Ligi šampiona, sa 20 najboljih klubova i mogućem drugom takmičenju sa dodatnih 20 klubova, od kojih bi svi nastavili da igraju u svojim državnim prvenstvima.

Zagovornici Superlige su uvereni da u Ligi šampiona nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često i da su najjače utakmice po rasporedu prekasno u sezoni.

Evropski sud pravde će sledeće godine odlučiti može li UEFA da bude jedina koja ima monopol na evropska klupska takmčenja. U nekoliko prethodnih slučajeva je sud presudio u korist različitih takmičenja, posebno u košarci, piše DPA. Izvorni plan Superlige, sa klubovima u zatvorenom klupskom takmčenju, propao je u aprilu nakon protesta navijača, ligaških takmčenja, saveza i brojnih Vlada širom Evrope. Kao osnivači i zagovornici Superlige su sad ostali samo Real Madrid, Barselona i Juventus.

Izvor Glas Srpske/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos