Dobojlije dočekale sportskog heroja – Marka Maksimovića, šampiona Evrope

Foto: Srna

Petnaestogodišnjeg tenisera, Marka Maksimovića, šampiona Evrope do 16 godina i pobednika završnog masters turnira u Monte Karlu, danas su Dobojlije svečano dočekale u Teniskom klubu u tom gradu.

Ljubitelji tenisa u Doboju su pozdravili Maksimovića i njegovog trenera Denisa Spahića, a mladi šampion je okupljenima zahvalio za podršku tokom turnira i najavio da ga u narednom periodu očekuju turniri iz kategorije fjučersa.

Spahić je rekao da sa Markom radi već 10 godina, da je još pre pet godina uočio njegov vanserijski talenat, na kom se još mora raditi, što iziskuje i znatna sredstva, oko 60.000 KM godišnje, te je apelovao da ga podrže društveno odgovorna preduzeća i institucije.

On je istakao da je sa ovih prostora jedino Novak Đoković osvojio masters u Monte Karlu, uz velikane poput Rodžera Federera, te poručio da je “Marko Novak posle Novaka”.

Sekretar Teniskog kluba, Dragan Dragičević, naveo je da ovaj klub već duži period neguje pozitivnu energiju, što su pokazali Marko i Denis.

Marko Maksimović je pobedio u finalnom meču Mihala Krajčija iz Slovačke rezultatom 7:5, 6:3. Maksimović je, kao peti nosilac turnira, do finala došao pobedom nad trećim nosiocem Jakubom Jedžejčakom iz Poljske, rezultatom 2:1, te drugim nosiocem Peterom Brunclikom iz Češke, rezultatom 2:0.

On je tako osvojio završni master turnir u Monte Karlu, na kom je nastupilo osam najboljih igrača u Evropi u konkurenciji do 16 godina. 

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.