Glasanje na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata

Foto: Srna

Glasanje na lokalnim izborima u 38 opština na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata, rečeno je Srni u kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji, a najveće gužve na biralištima su u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Do devet časova, izlaznost birača iznosi oko pet odsto, što je gotovo istovetno odzivu na parlamentarnim izborima održanim u februaru, navode iz CIK-a.

Iz CIK-a dodaju da se za sada jedni incident dogodio sinoć u Klokotu, opštini sa većinskim srpskim stanovništvom, gde su privedena četiri muškarca, zbog sumnje da su kupovali glasove. U Klokotu su sinoć, u kasnim časovima, uhapšene četiri osobe, čiji su inicijali A.D, M.K, A.T. i K.B. pod sumnjom da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem, saopšteno je iz tužilaštva, čijih 40 tužilaca prati ovaj izborni dan.

Uhapšeni su poslati u pritvorsku jedinicu u Gnjilanu i određeno im je zadržavanje do 48 časova.

Iz Srpske liste u Gračanici, Srni je rečeno da su sva biračka mesta u ovoj opštini sa najvećim brojem birača – Srba južno od Ibra, otvorena na vreme i da za sada nije zabeležen bilo kakav propust koji bi uticao na regularnost izbora.

Na biračkom mestu u Donjoj Gušterici, u pratnji znatnog broja članova i simpatizera, glasala je kandidatkinja Srpske liste za gradonačelnika Gračanice, Ljiljana Šubarić.

Najveće gužve na biralištima su zabeležene u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je glasalo rukovodstvo Srpske liste, predsednik i potpredsednik Goran Rakić i Igor Simić, koji su na biračko mesto došli u pratnji nekoliko desetina građana.

Odziv birača, uprkos lošim vremenskim uslovima, zavidan je i u Novom Brdu, gde je kandidat Srpske liste za gradonačelnika, Saša Milošević, na biračko mesto došao u pratnji znatnog broja birača.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos