- promo -

Ilon Mask imućniji od Gejtsa i Bafeta zajedno

Foto: Wikimedia commons

Bogatstvo Ilona Maska, zahvaljujući porastu vrednosti “Tesle” i “Space X-a”, nezaustavljivo raste, te je ove godine povećano za više od 66 milijardi dolara.

Pogled na “Blumberg-ovu” listu milijardera otkriva da danas na svetu imamo čak 11 osoba koje su teške više od 100 milijardi dolara. Na toj listi dominiraju bogataši iz tehnološkog sektora, a trenutno prvo mesto, kao najbogatija osoba na svetu, drži Ilon Mask.  Od početka pandemije je njegovo bogatstvo brutalno naraslo, te je, prema poslednjim brojkama sa “Blumberg-a”, sada težak neverovatnih 236 milijardi dolara, prenosi “Zimo”.

O koliko velikim brojkama se radi, najbolje pokazuje poređenje sa još dva ultrabogataša, čija je vrednost veća od 100 milijardi dolara – Vorenom Bafetom i Bilom Gejtsom. Naime, bogatstvo Ilona Maska je veće od brojke koja se dobije kada se sabere bogatstvo Bafeta i Gejtsa. Bafet se nalazi na desetom mestu liste bogataša i njegova vrednost iznosi 103 milijarde dolara, dok je Gejts na četvrtom mestu i težak je 130 milijardi.

Drugo mesto pripada velikom Maskovom suparniku, Džefu Bezosu (197 milijardi dolara), dok je na trećem mestu Bernar Arno sa 164 milijarde dolara.  On i Bafet su jedine osobe na listi top 10 milijardera, koje bogatstvo nisu ostvarile na tehnološkom tržištu.

Uprkos svim problemima sa “Fejsbukom” i milijardama koje je (kratkotrajno) izgubio, Mark Zakerberg se nalazi na sedmom mestu sa 121 milijardom dolara, a ispred njega su osnivači “Gugla”, Leri Pejdž i Sergej Brin, sa 126 odnosno 121 milijardom. Nakon njih slede Leri Elison (110 milijadri) i Stiv Balmer (109) te, na 10. mestu, spomenuti Bafet. Na 11. mestu je Mukeš Ambani, koji je težak 102 milijarde.

Razlog velikog rasta bogatstva ove godine Ilona Maska, a reč je o porastu većem od 66 milijardi, leži u odličnim performansama “Tesle”, ali i nedavnoj investiciji u “Space X”, prema kojoj je vrednost kompanija dostigla 100 milijardi dolara i samo zahvaljujući toj investiciji je bogatstvo Maska skočilo za dodatnih 11 milijardi dolara.

Izvor Nezavisne/Zimo.hr/Bloomberg
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos