Kosovo – izbori: Srpskoj listi najviše gradonačelničkih pozicija, poraz Kurtija

Foto: Srna

Kandidati Srpske liste, u devet od deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom su izabrani u prvom krugu, a kandidat ove liste za gradonačelnika u Klokotu, Vladan Bogdanović, ide u drugi krug, preliminarni su rezultati kosovske Centralne izborne komisije (CIK).

Skoro polovina od 38 kosovskih opština je juče dobila gradonačelnike na lokalnim izborima, sedmim po redu, a prema podacima CIK-a, gradonačelnici nisu izabrani u Prištini, Gnjilanu, Prizrenu, Đakovici i Podujevu.

Radikalni albanski pokret Samoopredjeljenje, Aljbina Kurtija, u prvom krugu nije osvojio vlast ni u jednoj opštini.

Demokratska partija Kosova, haških pritvorenika Hašima Tačija i Kadrija Veseljija je, posle Srpske liste, osvojila najviše gradonačelničkih pozicija i to u Srbici, Uroševcu, južnoj Kosovskoj Mitrovici, Kačaniku i Hani Elezu.

Demokratski Savez Kosova je osvojio vlast u Lipljanu i Peći, dok je Alijansa za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, osvojila vlast u Suvoj Reci i Dečanima.

U Prištini, Gnjilanu, Prizrenu, Podujevu, Kosovu Polju i Kosovskoj Vitini će u drugom krugu kandidate imati Samoopredjeljenje i Demokratski savez Kosova, dok će u Juniku kandidate imati AAK i DSK, a u Mališevu AAK i Nisma.

Izlaznost je na jučerašnjim izborima za oko 50.000 birača manja u odnosu na prethodne lokalne izbore održane 2017. godine.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos