Na današnji dan je počeo da se proizvodi legendarni Fićo

Foto: Wikimedia commons

Sa fabričke trake pogona “Zastava” u Kragujevcu, 18. oktobra 1955. godine, sišao je prvi od 923.487 automobila Zastava 750.

Automobil, koji se pojavio u trenutku snažnog industrijskog razvoja Jugoslavije, pravljen je po licenci Fiata, po kome je i dobio nadimak – Fićo, piše dnevni list Danas.

Bio je obožavan zbog svoje ekonomičnosti, pa ga je mogao priuštiti i prosečan građanin. Pored građanstva, Fiću su koristile i državne službe – policija, pošte, Domovi zdravlja i drugi.

Sve je počelo nakon izlaska zemlje iz Drugog svetskog rata. Novoformirana Federativna Narodna Republika Jugoslavija je ubrzano krenula u industrijalizaciju, ali su standard i kupovna moć građana i dalje bili veoma niski.

Bez obzira na to, državno rukovodstvo je razmišljalo o proizvodnji putničkih automobila. Međutim, da bi fabrika poslovala održivo, procenjeno je da mora da proizvede i proda bar 10.000 automobila godišnje. Kako je to delovalo nemoguće, opravdanost projekta je dovedena u pitanje.

Vojni vrh je, u to vreme, za svoje potrebe, od preduzeća “VTZ” u Kragujevcu zatražio da otkupi licencu za proizvodnju vozila Jeep Willys Overland i to su bila prva vozila koja su sastavljana u Zastavi, još 1953. godine.

Kasnije je, na apel rukovodstva “Zastave”, uprkos tenzijama koje je Jugoslavija imala sa Italijom, a koje su se ogledale u Tršćanskoj krizi, država odlučila da, ako već Trst nije naš, možda bi Fićo mogao da bude. Započeti su pregovori sa Fiatom, a vodio ih je inženjer Branko Nikolić.

Nakon četiri meseca mukotrpnih pregovora, postignut je, pod velom tajnosti, konačan dogovor i 1954. godine je počela montaža, prvo vojnog terenskog vozila Fiat AP-55, poznatog i kao Kampanjola, a zatim i putničkih vozila Fiat 1400 BJ i Fiat 1100 B.

Osamnaestog oktobra 1955. godine je svakodnevica u Jugoslaviji promenjena, jer je u kragujevačkoj “Zastavi” napravljen automobil Zastava 750. Prvi primerak je imao svega 23 konjske snage, a poslednji, proizveden 1985. godine, isporučivao je 27 KS i dan danas se čuva u muzeju “Zastava”.

Prodaja nije jenjavala ni kad su se pojavili dosta bolji automobili, a Fićo je doživeo svetsku popularnost. Ukupno je u svetu proizvedeno gotovo pet miliona primeraka ovog automobila, od toga najviše u fabrici u Torinu 2.695.197, u “Zastavi” 923.487, u Španiji 814.926, Argentini 304.016, u Nemačkoj 172.000 i u Čileu oko 12.000 automobila, prenosi B92.

Fićo je bio simbol vremena, u kom je gotovo svako mogao da kupi nešto što je u tom trenutku predstavljalo izuzetan kapital, ali i simbol prosperiteta jedne zemlje, koja je brinula o običnom, radnom čoveku, tako što mu je pružila mogućnost da sebi i svojoj porodici priušti ekonomičan automobil po pristupačnoj ceni.

Izvor Nezavisne/Danas/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos