Nemačka: Sebastijan Fetel je za ograničenje brzine na auto-putevima

Foto: Wikimedia commons

Četvorostruki svetski šampion Formule 1 smatra da u vezi sa ograničenjem brzine na auto-putu u Nemačkoj nema mnogo filozofije.

U Nemačkoj se već neko vreme vodi debata o tome, da li treba uvesti opšte ograničenje brzine na auto-putu, koje bi iznosilo 130 km/h.

Naime, prema trenutno važećim propisima, ograničenje postoji samo na nekim delovima auto-puteva, dok na drugim deonicama nema limita.

Iako Sebastijanu Fetelu nije strana brza vožnja, budući da se takmiči u “najbržem cirkusu na svetu” i poseduje veliku kolekciju superautomobila, on ipak veruje da bi bezbednost i zaštita okoline trebali da budu na prvom mestu.

“Ne radi se o ličnim osećanjima. Morate pogledati širu sliku”, rekao je Fetel za Auto Motor und Sport.

“Ograničenje brzine bi dovelo do toga da se emisija ugljen-dioksida smanji za skoro dva miliona tona. Takođe, to bi učinilo puteve malo bezbednijim. U Nemačkoj se dešavaju nesreće zato što nemamo ograničenje brzine. Ako time samo jednoj osobi spasite život, učinili ste nešto”, objašnjava on.

Mnogi govore da je ograničenje brzine pitanje ljudske slobode, a šta Fetel misli o tome?

“Ako želite da nagazite gas, trebalo bi to da uradite tamo gde je bezbedno. U ovom slučaju, to bi bila trkačka staza. Tamo možete testirati svoje granice, bez dovođenja drugih u opasnost”, zaključio je on.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos