Stanković pred LE: Imamo probleme, ali nećemo tražiti izgovore

Foto: FK Crvena zvezda

Imamo ozbiljnih kadrovskih problema pred put u Dansku, idemo bez Pavkova, Kataija i Živkovića, a Dioni ide sa nama, uprkos tome što je iza njega samo jedan trening sa timom ove nedelje, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, uoči utakmice protiv Midtilenda u trećem kolu Lige Evrope.

“Ne tražimo izgovore i svi momci koji budu izašli na teren, pružiće maksimum. Dobro smo otvorili grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teško, jer je preko puta nas ekipa koja je brza, jaka, mlada i sa željom da se nadmeće, nadigrava i takmiči”, rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, ovaj put je iskustvo na Zvezdinoj strani.

“Gledaćemo da imamo kontrolu, a koliko ćemo u tome uspeti – ne znam. Utakmica će doneti ono što bude želela, ali potrudićemo se da ih umirimo, sprečimo ofanzivnu tranziciju i neutrališemo kontre. Radili smo mnogo na prekidima. Aut im je kao korner, svaki ide u pet metara, a na skok im ide po pet, šest igrača, baš su opasni u tom segmentu. Kad izvode kornere, svi praktično uđu u gol, tako da će na prekidima biti 12 ljudi u petercu, u svakom trenutku”, analizirao je Stanković.

Zvezdin trener kaže da će, kao u Bugarskoj protiv Ludogoreca, svi odsutni nedostajati, a da će cilj ostati isti – pobeda.

“Gledaš ono što imaš i da izvučeš najbolje. Nama je cilj da „prezimimo“ u Evropi. Za sada sve zavisi od nas, dobro je kad ne moraš da gledaš drugog, ne moram da pratim rezultate drugih utakmica i nadam se da će tako i ostati. Želimo da se vratimo iz Danske sa pozitivnim rezultatom”, zaključio je Stanković.

Utakmica između Midtilenda i Crvene zvezde se igra sutra od 18.45.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.