U Ljubljani novi protesti protiv mera i kovid propusnica

Foto: Youtube printscreen

Više hiljada demonstranata je danas ponovo u Ljubljani protestovalo zbog protivepidemijskih mera Vlade Janeza Janše, posebno obaveznih kovid propusnica, a neki su tražili i Vladinu ostavku.

Neprijavljen protest još traje u večernjim satima, uz povećano prisustvo policije, ali za sada bez incidenata i intervencije policije, koja je kordonom sprečila odlazak demonstranata pred zgradu parlamenta, te identifikovala nekoliko osoba među demonstrantima, a najmanje jednog i privela, prenosi Hina.

Opozicija je danas u parlamentarni postupak uložila zahtev za opoziv ministra unutrašnjih poslova, Aleša Hojsa, predloživši njegovu smenu zbog, kako kažu, preterane upotrebe represivnih mera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko protestnih okupljanja.

Hojs ima poverenje premijera Janeza Janše, koji je prošle godine odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere.

Opozicija je za interpelaciju ministra prikupila 43 potpisa poslanika, skoro polovinu od ukupnog broja članova parlamenta, u kom je 90 poslanika.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos