Područje visoke incidencije jugoistočne Gornje Bavarske – zašto je to tako?

Jugoistočna Gornja Bavarska je ponovo tužni lider u pogledu 7-dnevne incidencije. Okrug Berchtesgadener Land već danima vodi nacionalnu statistiku, a odmah iza njega slede susedni okruzi.

Zašto su grad i okrug Rozenhajm, na primer, uvek vodeći u celoj zemlji u pogledu incidencije od 7 dana?

„Verovatno zato što samo uvek želimo da budemo na vrhu“, kaže kroz smeh prolaznik u Rozenhajmu.
Inače: sleganje ramenima. Nema ozbiljnog objašnjenja. Ni nadležni nemaju solidno objašnjenje, ali imaju neka nagađanja.

Niska stopa vakcinacije
U oblasti Rozenhajma stopa vakcinacije je trenutno oko 56 odsto. To je daleko ispod nacionalnog proseka, prema rečima načelnika zdravstvenog odeljenja Rosenheima, Volfganga Hierla. Sve u svemu, postoji određena nespremnost da se vakcinišu. To se odnosi na godišnje prijemne ispite u školu, gde se evidentira vakcinalni status dece. Tamo možete videti da bi Rozenhajm, ali i u drugim južnim bavarskim okrugima, bio daleko od imuniteta stada. Ovo je upravo slika koju sada možete videti sa vakcinacijom protiv korona, rekao je načelnik zdravstvenog odeljenja.

Mladi sportski ljudi
Hierl takođe smatra da su rizici od vakcinacije precenjeni, a rizici od bolesti potcenjeni. Kao primer navodi mnoge mlade, sportske ljude u regionu koji vole da idu u planine ili bicikliraju. Mladi sportisti su verovatno precenili svoj imuni sistem i otpornost svog tela. Opasnost od patogena je ovde izmakla iz vida, kaže Hierl.

Naturopatija i alternativna medicina
I na kraju, ali ne i najmanje važno, postoji takođe ne mali deo populacije koji je orijentisan na naturopatsku i alternativnu medicinu. To je sasvim u redu, kaže Hierl. Ali ako ovaj stav ometa sprečavanje zaraznih bolesti, onda bi to moglo biti problem, kaže šef zdravstvenog odeljenja u intervjuu za BR.

Pogled na trenutnu statistiku Ministarstva zdravlja
Činjenica da je korona virus sada široko rasprostranjen pokazuju trenutni statistički podaci zdravstvenog odjela Rosenheima u pogledu pozitivnih PCR testova. Sve starosne grupe su pogođene: deset procenata u starosnoj grupi preko 60 godina, dve trećine u starosnoj grupi od 18 do 59 godina, 14 procenata pozitivnih testova pronađeno je kod dece između dvanaest i 17 godina i jedanaest procenata kod dece mlađe od dvanaest godina. , navodi Volfgang Hierl statistiku.

U periodu od početka septembra do početka oktobra registrovano je ukupno 3.500 novih slučajeva. Njih 80 odsto bilo je nevakcinisano, šest odsto nepotpuno vakcinisano. Proboji u vakcinaciji sa simptomatskim oboljenjima desili su se u jedanaest odsto. Od toga, međutim, samo tri osobe, odnosno 0,1 odsto, moralo bi da se leči kao bolničko lečenje. Ovo pokazuje da vas vakcinacija ne sprečava uvek od zaraze, ali vakcinacija štiti od ozbiljnog oboljenja da morate da se lečite na intenzivnoj nezi, rezimira Hierl.

Izvor br.de
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.