Srbija počinje da kažnjava zbog nepoštovanja kovid propusnica!

Foto: FoNet

Kažnjavanje pravnih i fizičkih lica će početi od ponedeljka, 25. oktobra, ako se ne budu poštovale mere u vezi sa uvođenjem i primenom kovid propusnica, odlučeno je u Beogradu na sastanku premijerke Srbije, Ane Brnabić, sa nadležnim službama.

Krizni štab za borbu protiv virusa korona je prekjuče doneo odluku da od subote, 23. oktobra, od 22.00 časa bude uvedeno obavezno posedovanje validne kovid propusnice za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru.

U subotu i nedelju, 23. i 24. oktobra, sve inspekcije će biti na terenu, kako bi, zajedno sa ugostiteljima, proverili u praksi kako funkcioniše sistem.

Ova odluka je doneta kako bi se ugostiteljima dalo dodatno vreme da pronađu bolji i efikasniji sistem organizacije i kontrole kovid sertifikata.

Na sastanku sa Brnabićevom je bilo reči o načinu kontrole kovid propusnica, očitavanju digitalnih zelenih sertifikata, sprečavanju eventualnih zloupotreba, kao i o datumu početka primene ove mere.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić.

Cilj uvođenja kovid propusnica je, piše u saopštenju, isključivo zaštita zdravlja svih stanovnika Srbije, a nikako novčano kažnjavanje građana.

Stoga se Vlada Srbije nada da će se i tokom dva dana vikenda građani i privrednici ponašati odgovorno, s obzirom na to da odluka o kontroli kovid propusnica i novčanom kažnjavanju neće biti dalje odlagana.

Inače, na ovoj sednici Vlade, u konsultaciji sa Kriznim štabom za zaštitu zdravlja stanovništva od virusa korona, doneta je odluka da će kovid propusnica biti validna i u slučaju posedovanja na Digitalnom zelenom sertifikatu i pozitivnog testa na antitjela /IgG/, ne starijeg od tri meseca.

Test mora biti urađen u laboratoriji u javnoj svojini, koji dokazuje dovoljno visok stepen zaštite u slučaju preležanog kovida.

Kovid propusnice su nešto što se već dugo primenjuje širom sveta u ugostiteljskim objektima. Ta mera, kao i verovatno mnoge ostale, biće ukinute onog momenta kada stepen vakcinacije stanovništva dostigne zadovoljavajući nivo.

“To će, sudeći po iskustvu ostalih zemalja, biti osnov za postepeno vraćanje u život kakav pamtimo pre 2020. godine”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

U Srbiji su dostupne četiri vrste vakcina – kineska Sinofarm, ruska “Sputnjik V”, kao i vakcine “Pfizer” i “Astra Zeneka”.

Vakcinacija je moguća na svim vakcinalnim punktovima i Domovima zdravlja svakog dana, uključujući i dane vikenda.

Izvor Nezavisne/Agencije
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos