Treći put zaredom Kine nema u kalendaru Formule 1

Foto: Wikimedia commons

Formula 1 je objavila karendar za 2022. godinu, ali u novom kalendaru za sledeću godinu neće biti Kine, što je veliki udarac za Liberty Mediu.

Velika nagrada Kine je ponovo izostala sa najnovijeg kalendara Formule 1, a Imola će kao i 2020. godine zauzeti njeno mesto.

Zemlja porekla kovida 19 je i dalje jedno od najvažnijih tržišta za Liberty Media, ali 2022. godina će biti već treća uzastopna sezona, a da se vozači neće takmičiti na stazi u Šangaju.

Jedan od najvažnijih ciljeva Liberty Media-e, kada su došli na čelo Formule 1, bilo je imati drugu trku u Sjedinjenim Državama, a takođe i drugu trku u Kini, što je Čiz Keri javno izjavljivao.

Prvi cilj će biti ispunjen 2022. godine sa trkom u Majamiju, ali je drugi cilj krenuo naopako kada je kovid 19 u svet stigao 2019. godine i ponovo se taj cilj čini neizvodljivim.

Kinesko tržište je jedno od najvažnijih za Formulu 1, a možda će 2022. godine biti još i više, budući da je jedan od vozača azijske zemlje, Guandžu Džou, jedan od glavnih kandidata za drugo mesto u Alfa Romeu.

Međutim, uprkos tome što nije u kalendaru Formule 1, Kina planira da se otvori svetu početkom 2022. godine sa Zimskim olimpijskim igrama u februaru. Osim toga, Formula E je takođe uključivala trku u zemlji u martu, iako grad u kom će trka biti vožena još nije potvrđen.

Imola će drugu godinu zaredom biti zamena za VN Kine. Formula 1 će se vratiti treću uzastopnu sezonu na Autodromo Enzo e Dino Ferrari u aprilu, a ovaj put će to učiniti s bolidima koji bi mogli biti prikladniji za usku stazu.

U isto vreme, staza u Šangaju će ostati kao rezerva u kalendaru 2022. godine, u slučaju da se neki događaj odloži ili otkaže sledeće godine.

Izvor Nezavisne/F1RacingBIH
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos