Srbin je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije!

Foto: Youtube printscreen

Srpski trener, Zoran Lukić, zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je tamošnji savez.

Kako je saopšteno, Lukić će nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra će održati prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj pozciji zamenio Sergeja Bazareviča.

“Krajem septembra sam imao prvi sastanak sa Andrejem Kiriljenkom i rukovodstvom federacije. Ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome uživam i radim, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo dve reprezentacije – Rusije i Srbije”, rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije, nakon imenovanja.

Lukić je veći deo trenerske karijere proveo u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine je postao trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine je prešao u Nižnji, u kom je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine je ponovo preuzeo Nižnji.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos