Užas u Avganistanu: Talibani odsekli glavu mladoj odbojkašici!

Foto: Facebook/Instagram Beruto

Mediji su u Indiji preneli tragičnu vest iz Avganistana. Mahđabin Hakimi, juniorskoj reprezentativki ove zemlje u odbojci, talibani su odrubili glavu, jer je igrala odbojku bez hidžaba.

Vest je potvrđena i izjavom trenera nesrećne odbojkašice, koja je nastupala za klub Persijan Independent.

Trener, Suraja Afzali, potvrdio je da je Mahđabin Hakimi ubijena početkom oktobra od strane talibana, ali da niko u prvom trenutku nije postao svestan tako jezivog ubistva, jer su pobunjenici zapretili njenoj porodici da ne govori o tome.

Mahđabin je igrala za klub iz Kabula pre raspada Vlade Mohamada Ašrafa Ganija Ahmadzaija i bila jedna od najboljih igračica. Na pojedinim društvenim mrežama, pre nekoliko dana su objavljene fotografije, na kojima se vidi odsečena glava nesrećne devojke.

Trener ženske nacionalne selekcije Avganistana u odbojci, potvrdio je nedavno da su dve reprezentativke uspele da napuste zemlju, pre nego što su talibani u avgustu preuzeli vlast. Mahđabin Hakimi je, na nesreću, ostala u Avganistanu:

„Sve ostale reprezentativke, ali i sportistkinje su u lošoj situaciji, očajne i uplašene“, rekao je trener i dodao. „Sve bi vrlo rado otišle i živele negde drugde u ovom trenutku“.

Iz tog razloga je reagovao čuveni italijanski stručnjak, Mauro Beruto, koji je sve objavio na društvenim mrežama i u jednom statusu pozvao odbojkaške poslenike u Italiji da bar minutom ćutanja odaju počast tragično ubijenoj odbojkašici, čime bi, kako je dodao, skrenuo pažnju svetskoj javnosti na ono što se trenutno događa sportistima i mladim ljudima u Avganistanu.

Ostaje da se vidi i kakva će biti reakcija Svetske odbojkaške federacije (FIVB), pošto su FIFA, ali i Biciklistička unija (UCI), već objavili vest o izvlačenju sportista iz Avganistana.

Izvor Sport klub
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos