Vakcine: Oko 35 odsto tenisera i 40 odsto teniserki neće moći da učestvuje na AO!

Foto: Wikimedia commons

Stroga kovid politika Australije, a posebno države Viktorije, gde se nalazi Melburn, u kom se i održava Australijan open, mogla bi žestoko da ošteti prvi grend slem sezone u izdanju za 2022. godinu.

Premijer Viktorije, Danijel Endruz, kao i savezni ministar za imigraciju, Aleks Hok, potvrdili su da će na Australijan openu moći da igraju samo teniseri koji su vakcinisani sa dvije doze vakcine protiv virusa korona.

Već od ranije je poznato da se mnogi igrači bune zbog obavezne vakcinacije, da su se u sve uključili i ATP, ali i PTPA, organizacija Novaka Đokovića, u nameri da se za igrače izbore bolja prava.

Sličnu situaciju je objavio i australijski Herald San, gde je novinar Skot Gulan napisao da je pred Australijan openom prava noćna mora.

– Neće samo teniseri nedostajati, već i teniserke. Više od trećine profesionalnih tenisera, odnosno oko 35% i teniserki, kojih je oko 40% nije potpuno vakcinisano – navodi se u tekstu australijskog lista.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, u poslednjem intervjuu za Blic je istakao da ne želi da otkriva da li se vakcinisao, ali i da će sačekati konačnu odluku o ograničenjima za virus korona na Australijan openu, pa će nakon toga odlučiti i da li će učestvovati na svom najuspešnijem turniru u karijeri, gde je do sada osvojio devet titula.

– Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno i neumesno pitanje. Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspešniji grend slem, hoću da učestvujem, volim ovaj sport, imam i dalje motivaciju, ali sam rekao za šta imam motivaciju. To je čitava geneza – objasnio je nedavno Đoković.

Izvor Glas Srpske
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos